Riadah Keluarga JIM

KUANTAN, 10 Jan – Ahli-ahli JIM Kuantan bertemu lagi dalam riadah keluarga di Taman Bandar pada pagi hari Ahad, 10 Januari 2010.  Pertemuan dalam suasana ukhuwwah melibatkan para ibu bapa, anak-anak kecil dan remaja serta warga belia di sekitar Kuantan. 

Program ini diserikan dengan aktiviti riadah dan jamuan sarapan pagi secara ‘pot luck’.  YDP JIM Kuantan, Tn Hj MOhd Husni Abd Shukor mengalu-alukan kedatangan semua ahli dan keluarga JIM pada pagi itu.  Acara diteruskan dengan permainan anak-anak Tunas Islah.  Terima kasih kepada AJK Tunas Islah yang telah menyediakan pelbagai permainan dan hadiah buat anak-anak kita.

Kudos kepada AJK Remaja yang telah mengadakan Eksplorace khas buat Remaja! Eksplorace Remaja telah bermula tepat jam 8.30 pagi! Terima kasih kepada adik-adik fasilitator yang sudi hadir membantu dan begitu sporting dengan para remaja kita.

Istimewa kali ini, terdapat perkongsian pengalaman saudara baru, Ita yang baru 6 bulan mengucapkan syahadah.
Walaupun ringkas, apa yang dikongsi beliau amat menyentuh hati mereka yang mendengar.  Bagaimana beliau cuba memenangi hati ayah dan ibu agar dapat menerima pendiriannya ingin memeluk agama Islam.  Hidayah yang diberi Allah tentunya nikmat yang paling berharga dalam hidup kita.  Marilah kita sentiasa berusaha memperbaiki diri kita dan sentiasa mengajak rakan-rakan kita supaya mengamalkan Islam dalam ertikata yang sebenar.

Program santai ini berakhir pada jam 11.30 pagi.  Insya Allah, nantikan program riadah yang akan dijalankan secara berkala ini!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: